KUNSTFESTIVAL Schiebroek-Hillegersberg

De vrijwilligers van de Stichting Kunstfestival Schiebroek (opgericht in 1993) organiseren allerlei activiteiten op het gebied van kunst. Het festival richt zich op amateurkunst in de meest brede zin van het woord. Ter stimulatie en inspiratie worden de activiteiten doorspekt met professionele kunstuitingen. Kunst wordt ingezet als bindmiddel tussen mensen, ongeacht leeftijd, ras of kleur.

Dag van het Kunstfestival

Op de 2e zaterdag in september wordt de Dag van het Kunstfestival gehouden op het Rododendronplein e.o. Dan is er een Kunstmarkt, er zijn straatartiesten en er is De Grote Parade, een theatercentrum met workshops waar kinderen van 4 – 12 jaar iets kunnen leren over kunst en theater. Er is een jaarlijks wisselend thema.

Kunst-in-de-Etalage

Het project Kunst-in-de-Etalage, waarbij winkeliers van de Peppelweg e.o. hun etalage (of een deel ervan) ter beschikking stellen aan een kunstenaar duurt de gehele maand september.

Atelier-of Huiskamerroute

Afwisselend vindt er jaarlijks een Atelier-of Huiskamerroute plaats. Bewoners kunnen op bezoek in het atelier van een beeldend kunstenaar of kunnen een kijkje nemen bij bewoners die in hun huiskamer een presentatie op het
gebied van kleinkunst geven.

Schrijvers-in-Schiebroek

Voorts organiseert de Stichting Kunstfestival in samenwerking met boekhandel Coelers en Bibliotheek Hillegersberg-Schiebroek tweemaal per jaar een ‘Schrijvers in Schiebroek’-avond in de theaterzaal van cultureel centrum Castagnet, Larikslaan 200.
Zo mogelijk worden er nieuwe projecten worden door de Stichting Kunstfestival ontwikkeld.
In de loop der jaren zijn er verschillende projecten uitgevoerd, zoals het Dichtersdiner, Kunst-in-de-Singel, de Kunstlijn en de De Vensterbank van Schiebroek.

Contact:

Stg. Kunstfestival Schiebroek
Lijsterbeslaan 67, 3053 NJ Rotterdam
tel. 06-2248 6463